ελληνικά english

deutsch

 

 
     
 
 

Η Αντίκυρα έχει την όψη μιας σύγχρονης κωμόπολης και ανταποκρίνεται σε όλες τις απαιτήσεις των επισκεπτών. Όμως, το φυσικό τοπίο και ο αρχαιολογικός πλούτος, τα ψαροκάικα κατά μήκος του λιμανιού και το πέταγμα των γλάρων πάνω από την θάλασσας όπως και η ηρεμία των πολιτών της, διατηρούν το χαρακτήρα ενός ειδυλλιακού παραλιακού χωριού.

Η προνομιακή τοποθεσία της στον κορινθιακό κόλπο και η φιλική ατμόσφαιρα είναι αιτία πολλοί επισκέπτες να αναζητούν πρόθυμα εκ νέου την Αντίκυρα όλο το χρόνο για ένα σύντομο ταξίδι. Επίσης, ιστιοπλοϊκά που διασχίζουν τον κορινθιακό ελκύονται από το τοπίο της και διακόπτουν για λίγο την πορεία τους ή σε συνθήκες ισχυρού ανέμου, βρίσκουν καταφύγιο στο λιμάνι που το αγκαλιάζει το βουνό Κεφαλή. Και στους λάτρεις της φύσης και της ιστορίας χαρίζει μια ιδανική αφετηρία που προσφέρει πολλές δραστηριότητες για σχεδόν κάθε ενδιαφέρον.

Μικρές παραλίες στο κέντρο της Αντίκυρας και στις γειτονικές περιοχές όπως και η οργανωμένη παραλία 'Αγιος Ισίδωρος με αναπεπταμένη τη γαλάζια σημαία ολοκληρώνει την αξία της και την αναδεικνύει ως ένα εξαιρετικό προορισμό το καλοκαίρι.

 
 
 

Γεμίστε την ημέρα σας με εξορμήσεις που προτιμάτε:
(χμ. = απόσταση από το ξενοδοχείο)

Παραλίες

-Παραλίες Αντίκυρας (300μ)
-'Αγιος Ισίδωρος (1,5χμ.)

-Βραβευμένη με την γαλάζια σημαία.
-'Ασπρα Σπίτια (2χμ.)
-Βάλτος / Ποταμοί (5χμ.)
-Παραλία Κούτρου (2,5χμ.)

Αξιοθέατα, Φύση & Παράδοση

-Αντίκυρα

-'Αμφισσα (45χμ.)

-Αράχοβα (30χμ.)

-Δαύλεια (25χμ.)

-Δελφοί (40χμ.)

-Δεσφίνα (15χμ.)

-Δίστομο (12χμ.)

-Θήβα (70χμ.)

-Κυριάκι (30χμ.)

-Παρνασσός (45χμ.)

-Στείρι (17χμ.)

-Χαιρώνεια (35χμ.)

Μοναστήρια & Ξωκλήσια

-Προφ. Ηλίας (5χμ. - πανοραμική θέα της Αντίκυρας)
-Όσιος Λουκάς (25χμ.)
-Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ιερουσαλήμ (25χμ.)

...και πολλά άλλα που μπορείτε να ανακαλύψετε.

 

 

Copyright  © HOTEL IRIDANOS Ξενοδοχείο Ηριδανός στην Αντίκυρα Βοιωτίας - All rights reserved

Αρ. Ειδικού Σήματος ΕΟΤ: ΜΗΤΕ 1350Κ013Α0104300

popular tags

hotel iridanos προφήτης ηλίας όρος κεφαλή ξενοδοχείο ηριδανός παρνασσός αράχωβα  παραλίες αντίκυρας διακοπές αντίκυρα βοιωτίας HOTEL ΗΡΙΔΑΝΟΣ δεσφίνα δελφοί κορινθιακός κόλπος Χαιρώνεια στείρι όσιος λουκάς δίστομο άγιος ισίδωρος  άσπρα σπίτια παραλία κούτρου βάλτος ποταμοί άμφισσα ιτέα λειβαδιά